Vaučeri za beneficiran odmor na Jastrepcu i u 2018.


Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija četvrtu godinu za redom realizuje Uredbu o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje i unapređenje turističkog prometa domaćih i stranih turista na teritoriji Republike Srbije.

Vaučerima za beneficiran odmor u Srbiji, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija podstiče razvoj domaćeg turizma, a oni ujedno predstavljaju i pomoć i podsticaj penzionerima, poljoprivrednicima, nezaposlenima, kao i zaposlenima sa primanjima manjim od 60 000 RSD, da odmor provedu u Srbiji.

Svi koji žele da provedu odmor u Srbiji i postanu korisnici vaučera u iznosu od 5.000 RSD, treba da podnesu prijave na šalterima JP „Pošta Srbije“. Potencijalni korisnici vaučera, na sajtu Ministarstva imaju informacije i kontakt telefone, pa u objektu za koji se opredele, a koji mora da bude van mesta stalnog boravka, treba da rezervišu najmanje pet noćenja. Sa rezervacijom i popunjenim obrascima o visini primanja, prijave treba da podnesu u bilo kojoj filijali, na šalterima JP „Pošta Srbije“, najmanje 30 dana pre početka realizacije aranžmana.

Na teritoriji Kruševca i okoline u 2017. godini Ribarska Banja bila je jedna od omiljenih destinacija u kojoj se beleži broj od oko 3.500 iskorišćenih vaučera i to i u Specijalnoj bonici Ribarska Banja i u privatnom smešataju u Ribarskoj Banji. U sistem vaučera, od prošle godine, uključili su se hotel “Trayal” i vila “Idila” na Jastrepcu.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je da je za dodelu 80.000 vaučera za podsticaj domaćeg turizma u 2018. godini opredeljeno 400 miliona RSD. On je u intervjuu agenciji Beta rekao da je u 2017. godini podeljeno oko 91.000 vaučera i da će, ako bude potrebe, i ove godine biti opredeljena dodatna sredstva za još vaučera.

Najavio je da se ove godine ponovo uvodi mera podsticaja turističkim agencijama u Srbiji za organizovano dovođenje stranih turista i da je za to namenjeno 50 miliona RSD a da su procedure znatno pojednostavljene.Ta mera predviđa subvencije od 5 do 10 evra po turisti, zavisno da li je organizator putovanja ili radi sa nekom od stranih agencija.

U skladu sa tim na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva (www.mtt.gov.rs) je objavljen poziv ugostiteljima da se prijave radi realizacije šeme dodele vaučera. Ugostitelji podnose Ministarstvu pisanim putem Prijavu za učešće u realizaciji šeme dodele vaučera. Za svaki objekat koji Ugostitelj stavlja u funkciju realizacije šeme dodele vaučera podnosi se posebna prijava. Ministarstvo je 29.12.2017. godine objavilo Listu Ugostitelja koji su ispunili uslove za realizaciju šeme dodele vaučera koja će se sedmično ažurirati.
Prijave i svi potrebni obrasci mogu se naći na http://mtt.gov.rs/vauceri-za-odmor-u-srbiji/.

Comments

Popular Posts