Sve veći broj turista na Jastrepcu, u Kruševcu i Ribarskoj Banji


Za 10 meseci 2017. godine u budžet grada Kruševca na ime boravišne takse uplaćeno je 7.990.785,00 što je u odnosu na isti period prošle godine više za 54%.

Najveće povećanje u procentima beleži Jastrebac, jer je pored hotela “Trayal” počela sa radom i vila „Idila“ (bivša Merimina vila), za čak 390%.

Takođe, veoma značajan rast u odnosu na prošlu godinu, beleži i privatan smeštaj u Ribarskoj Banji sa 130%, dok je povećanje u Specijalnoj bolnici Ribarska Banja oko 30%.


I sam Grad Kruševac beleži porast uplaćene boravišne takse u odnosu na isti period prošle godine za oko 47%.

Ovo veliko povećanje boravišne takse koja se slila u budžet Grada Kruševca, rezultat su uspešnih promotivnih aktivnosti Turističke organizacije grada Kruševca, na sajmovima, manifestacijama i festivalima. Dobro organizovane manifestacije tokom cele godine su privukle veliki broj turista u naš grad. Tome doprinosi i kategorisanje Grada Kruševca turističkim mestom II kategorije, što nas svrstava u red uređenih turističkih mesta i omogućava nam da se nađemo na turističkoj mapi Sbije odmah iza Beograda, Novog Sada i Niša. Takođe, značajna je i akcija Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, koja već treću godinu za redom, omogućava kategorijama stanovništva sa manjim primanjima, da koriste vaučere od 5.000,00 dinara, za plaćanje usluga smeštaja.

Comments

Popular Posts