Upoznajte zelenu oazu mira i tišine – planinu Jastrebac


Da li ste znali da se najšumovitija planina Balkana nalazi u Srbiji? Ako niste, vreme je da upoznate: skriveni dragulj prirode, planinske masive prekrivene nepreglednim krošnjama drveća, predeo gde boje jeseni blistaju punim sjajem baš u oktobru. Tamo, na 20km od Kruševca, skrila se planina koja čeka da je otkrijete. Zelena oaza mira i tišine- planina Jastrebac.

Autor: Nina Amidžić/ TravelTo

Imala sam prilike da budem gost na venčanju, koje je priređeno u šumskom ambijentu. Priznajem da je doživljaj bio mnogo lepši i intezivniji od klasičnih venčanja u nekom restoranu. Vila Idila nam je pružila potpuno gostoprimstvo i osećaj vredan pažnje. Jutarnja kafa na prostranoj terasi, blago sunce i pogled na brda pod četinarima su nešto što nosim kao uspomenu sa ove planine.

Ovde sam svakog trenutka bila okužena prirodom. Svaki korak bio je ispunjen svežinom koja se može osetiti samo na planini.

Da se pročiste misli, telo i duh. Da se podsetimo da treba malo zastati i oslušnuti svet oko nas. Oslušnuti prirodu. Toliko toga ima da nam kaže.

Kompletnu reportažu možete pročitati OVDE.

Comments

Popular Posts