Jastrebac – nova destinacija za “nebesko trčanje”


Skyrunning ili “nebesko trčanje” koje objedinjuje čitav spektar sportskih disciplina i nezadrživo raste ka statusu olimpijskog sporta, ovog vikenda “osvaja” Jastrebac kao novu sportsku destinaciju. Četrdesetak članova Skyrunning asocijacije Srbije ugostila je nekadašnja Merimina vila, sada u vlasništvu Trajal korporacije i deo budućeg hotelskog kompleksa Jastrebac Lake Resort.

Piše: Nada Budimović / GRAD

Okupili smo se na Jastrepcu da napravimo jedan skyrunning vikend koji je multifunkcionalan i potpuno prilagođen prirodi. Tu su deca od dve do četrnaest godina i stariji učesnici koji su trkači, alpinisti, speleolozi, planinari iz cele Srbije. Želimo da demonstriramo šta sve Jastrebac može, koje su njegove prednosti, da iskoristimo vikend kad su sve boje u prirodi i da podignemo svest u ovom delu Srbije da ljudi praktično u svom dvorištu imaju fantastičan potencijal za aktivan turizam i da treba što više da ga koriste – rekao je novinarima Marko Nikolić, sportski direktor Skyrunning lige Srbije.

Krećemo prvo sa klincima, lakše planinske ture do 10 kilometara, tu je i školica orijentiringa, potraga za izgubljenim blagom, pa različite ture hikinga, trčanja, orijentacija sa GPS-om, a uveče pravljenje bivaka, učenje kako se pali vatra sa kresivom, šta može da se jede, orijentacija u prirodi bez kompasa, bez telefona…

Kompletan tekst pročitajte OVDE.

Comments

Popular Posts