Da trčimo kroz oblake, Jastrebac zove!



Skyrunning asocijacija Srbije i Jastrebac Lake Resort pozivaju vas da od 20. do 22. oktobra učestvujete ili prisustvujete demonstraciji fascinantno uzbudljivog novog sporta koji munjevito osvaja svet. 

Fotografije iz arhiva Skyrunnig Serbia

Jastrebac je mitska srpska planina, najšumovitije mesto Balkana, postojbina epskog Zmaja i najnovija destinacija na kojoj će Skyrunning asocijacija Srbije, u suorganizacijom sa Jastrebac Lake Resort-om, praktično predstaviti sva svoja, mnogobrojna specifična umeća.



U samom srcu izletišta Jastrebac, pored obale jezera, nalaze se dva reprezentativna objekta "Idila" i "Trayal", sa pratećim sadržajima, nedavno objedinjena u turistički kompleks Jastrebac Lake Resort.

Objekti raspolažu smeštajnim kapacitetom od 31 sobe i 7 apartmana sa ukupno 100 ležajeva, poseduju tri restoranske terase, dve banket sale, salon, konferencijsku salu i mnogobrojne prostorije za zajednički odmor, relaksaciju i zabavne sadržaje. U svakoj od njih dostupan je dobar wi-fi signal.

Jastrebac Lake Resort nalazi se na 20 kilometara od centra Kruševca.


Spremite se za šumovitu planinu, u svim bojama! Punu reka i izvora čak i kad su velike suše. Biće to prava magija prirode.

Naravno da vikend nije posvećen samo trkačima, već svim ljudima koji vole planine i prirodu. Pa i porodicama koje praktikuju da decu uče od malih nogu šta znači planina. Do sad smo uspešno uradili dva skajraning vikenda, na redu je sledeća destinacija. Miks četinara i listopada, reke i jezera, vrhunski planinski objekti. Sam smeštaj je najbolji do sad, ne može se porediti sa prethodnim lokacijama. Isto važi i za hranu. Planinska vila – Idila.



Pored ozbiljnih predavanja, treninga, druženja, imaćemo sledeće programe:

• Za klince planince, lakše planinske ture do 10km + školica orjentiringa
• Jak hiking za planinare i skyrunnere
• Noćni orjentiring za trkače (simulacija trke)
• Trening balansa, snage i naravno ozbiljan trč
Za precizne informacije o programu vikenda obavestite se putem ovog LINK-a.

Skyrunning asocijaciju Srbije vodi tim entuzijasta, profesionalnih planinskih vodiča i sportista čiji je cilj da svojim delovanjem doprinese razvoju, afirmaciji i promociji planinskog trčanja na visokim nadmorskim visinama kroz promociju sportskog i planinskog turizma u Republici Srbiji i šire. Evolucija ovog sporta u svetu i kod nas pokazuje da je nebesko trčanje brzo-rastući pokret, zdrav, sa ogromnim potencijalom kad su u pitanju sportski talenti i razvoj aktivnog turizma.



Prijemom u punopravno članstvo Međunarodne Skyrunning Federacije 2014. godine (International Skyrunning Federation – ISF), Srpska Skyrunning asocijacija (Skyrunning Serbia) dobija i međunarodnu podršku za rad i razvoj Skyrunning kao sportske discipline i na teritoriji Republike Srbije, preuzimajući na sebe obavezu i odgovornost da se strogo pridržava statuta ISF-a i drugih relevantnih propisa.

Pored toga pred nama je jasan zadatak, a to je jaka i kvalitetna Nacionalna liga, koju realizujemo već tri godine. Iza nas stoji 23 trke, gomila edukativnih vikenda i prezentacija, kampova za visinske pripreme.. Avala, Kotor, Trebinje, Suva i Stara planina, Kopaonik, Prokletije, Šarplanina, kanjon Tare, Besna kobila, Rtanj, Vlasinsko jezero, Bobija, Jadovnik, Lužnica..



Postojimo da bi promovisali zdrav život u planini, a naša zemlja ima vanserijske uslove za to!

Comments

Popular Posts